Nález munície z II. svetovej vojny. Zrážka Fábie a Volva v obci Hôrka. Akcia polície na nemotorových účastníkov

16.05.2008 Celý región

Nález munície z II. svetovej vojny:\r\nVčera ráno okolo 07.30. h policajná hliadka oddelenia hraničnej kontroly Zboj počas výkonu služby našla muníciu pochádzajúcu z 2. svetovej vojny.
Išlo o 35 kusov delostreleckých mín ráže 82 mm, 3 ks delostreleckých mín ráže 120 mm a 6 kusov ručných granátov. Miesto nálezu bolo hliadkou OHK Zboj zaistené a časť z uvedeného počtu bolo pyrotechnikom OPP PPÚ KR PZ Prešov na mieste zneškodnených hneď včera a časť munície bude zneškodnená uvedeným pyrotechnikom dnes.

Zrážka Fábie a Volva v obci Hôrka
Včera večer o 21.45 h na ceste 1 triedy v obci Hôrka, okr. Poprad v miernej pravotočivej zákrute došlo k zrážke osobného auta Š Fábia s nákladným autom Volvo. 51 ročný vodič Fábie z Ľubotíc, okr. Prešov v tejto miernej zákrute prešiel z doposiaľ neznámych príčin vľavo do protismeru a ľavou časťou vozidla narazil do prednej ľavej časti nákladného auta, ktoré viedol 37 ročný vodič z Topoľčian. Fábiu pri náraze odhodilo do priekopy na jednu stranu a nákladné auto zišlo do priekopy na druhej strane. Tým došlo aj k zablokovaniu cesty, že musel byť robený odklon dopravy až do 01.20 h dnešného dňa. Vodič Fábie utrpel zranenia s predpokladanou dĺžkou práceneschopnosti 3 týždne a jeho spolujazdkyňa utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia 5 týždňou. Popradskí dopravní policajti nezistili požitie alkoholu u vodičov. Na Š Fábii je odhadnutá škoda vo výške 200 000, - Sk a na Volve 400 000, - Sk. Dopravnú nehodu vyšetrujú policajti okresného dopravného inšpektorátu v Poprade.

Akcia polície na nemotorových účastníkov
Z dôvodu nepriaznivého vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie, dopravných nehôd s usmrtením nemotorových účastníkov cestnej premávky, najmä chodcov, bola včera, 15.5.2008 v čase od 17.00 do 21.00 hod. vykonaná celokrajská špeciálna kontrola. Kontrola bola zameraná na chodcov a cyklistov a kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov vodičmi pred a počas jazdy. Do tejto celokrajskej bolo zapojených 77 policajtov rôznych služieb aj hraničnej a cudzineckej polície.
Počas kontroly policajti zistili spolu 176 priestupkov. Z nich 145 vybavili v blokovom konaní na sumu 109.500, - Sk. U nemotorových účastníkov bolo zistených celkom 32 priestupkov, z ktorých 23 vybavili v blokovom konaní na sumu 7.900, - Sk. Dychovou skúškou policajti zistili u 10 vodičov požitie alkoholických nápojov počas vedenia vozidla, pričom piati z nich boli vodiči nemotorových vozidiel. Na okresný dopravný inšpektorát bolo oznámených 20 priestupkov.
 

Vyberte región